Rezervatia Purcareni

Rezervatia Purcareni

Oferta cazare 1 Decembrie Pensiunea Mamamia

5 nopti de cazare - 1250 lei
Perioada: 26 nov - 1 dec

Corpul A - se inchiriaza integral
2 camere duble
1 camera single
3 grupuri sanitare (pe hol)


Situata la est de localitatea Purcareni Aria Naturala Protejata „Locul fosilifer Purcareni” este o rezervatie de importanta paleontologica, unde se gasesc stanci ce contine klipa calcaroasa.

locul de calcare de Stramberg reprezinta cel mai vizibil loc din Carpati unde se pot observa urme de corali. Calcarele din Purcareni sunt considerate ca deosebit de reprezentative: un caz rar de recif coraligen. Rezervatia prezinta un dublu interes stiintific:

  • Paleontologic - pentru fauna fosilizata
  • Geologic - pentru modul in care a evoluat tectonica locala

Importanţa rezervatiei:

Olistolite calcaroase cu fauna de Stamberg;

Cariera de la Purcareni a fost deschisa pentru exploatarea unui mic afloriment de calcare albe, care s-au dovedit a fii foarte fosilifere, reprezinta un caz foarte rar de recif coraligen in situ in mijlocul unei formatiuni de flis;

Calcarele de la Purcareni sunt albe, fine, compacte si cuprind o bogata asociatie de crustacee si corali, la care se adauga forme mari de Diceras, toate de varsta jurasic superioara;

Calcarele fosilifere de la Purcareni sunt blocuri de calcar recifale tithonice, resedimentate intr-o formatiune de flis ( strate de Sinaia)